UA præsenterer tre IMSA kørere

United Autosports har præsenteret tre kørere mere til den kommende 2024 IMSA WeatherTech SportsCar Championship sæson.

Det engelsk-amerikanske hold skifter over til at køre en fuld sæson i IMSA serien, efter LMP2 kategorien udgår af FIA World Endurance Championship.

For en måned siden blev Ben Keating og Alex Quinn annonceret i holdets første bil, hvor det sidenhen viser sig at Quinn skal være 3. kører på bilen ved de lange løb, og ikke fast holdkammerat med Keating, som holdets pressemeddelelse ellers antydede.

Dagens nyhed fra holdet er dog helt klokkeklar, og ikke til at misforstå.

Dan Goldburg, Marino Sato og Paul Di Resta skal deles om holdets anden bil, hvoraf Goldburg og Di Resta skal køre fuld sæson, med forbehold mellem eventuelle datosammenfald for skotten, som også deltager i FIA WEC for Peugeot TotalEnergies.

Goldburg har senest primært været aktiv i LMP3 materiel, hvor han har kørt flere sejre hjem. Han var dog til start i LMP2 bil på Indianapolis Motor Speedway, hvor han delte Tower Motorsports #8 raceren med Louis Deletraz. Som Bronzekører er han en vigtig brik på holdet, da det ofte er deres fart, som afgør om de kan vinde, eller i det hele taget bare gennemføre løbet. Debuten for Tower kunne ikke være gået ret meget bedre – de sluttede nemlig toer i løbet.

Goldburg, Sato, Di Resta
Graphics: United Autosports

Di Resta er efterhånden en UA veteran, men er ikke en af dem som har kørt de fleste hold for teamet. Skotten er ofte blevet ringet op, når de har haft brug for en afløser, da han udover Peugeot jobbet også arbejder som ekspert på de britiske Formel 1 udsendelser.

Sato debuterede for holdet i European Le Mans Series i 2023, hvor han var med til at vinde på Motorland Aragon for en måned siden. Han er stadig i gang med at samle erfaring ombord en LMP2 racer, men som resultatet sidste måned viste, er han værdifuld for holdet. Han skal hjælpe til ved de fem Michelin Endurance Cup afdelinger, som samtidig bliver hans IMSA debut.

Det står stadig åbent, hvem der skal køre sammen med Keating gennem hele 2024 sæsonen – og så kommer der ofte en 4. kører på bilen i forbindelse med 24 timers løbet i Daytona i januar måned, som der heller ikke er blevet sat navn på endnu.

Relaterede nyheder